Tarih: 09-09-2010, 07:49 PM Sitemize Hoşgeldiniz. (Oturum Aç — Kayıt Ol)

Linkin Park Türkiye - Forum / Linkin Park Genel / Albüm / Klip / Live / Reanimation / Kalite Kontrol - Blue Jean

Mesaj önizleme  Konuyu Gönder 
Normal Mod | Çizgisel Mod
Kalite Kontrol - Blue Jean
Yazar Mesaj
Srle
Admin
*
Admin

Grup: Admin
Katýlým :Aug 2006

Kalite Kontrol - Blue Jean

Kaynak: http://forum.lpturkiye.com/showthread.php?tid=10371
'Reanimation'i, gelmis geçmis en basarili debut albümlerden biri olan 'Hybrid Theory'nin grubun rap vokalisti Mike Shinoda tarafindan yeniden hayal edilisi olarak görebiliriz. Geçen yil sadece nu-metal severler degil, binlerce müziksever bu sarkilarla mesgul olmus olmali ki, albüm senenin en çok satan nesnelerinden biri oldu.

Grubun hazir malzeme üzerinden para kazanmasi için bir remix albümü idealdi ama 'Reanimation'in daha ilk dakikalarindan, bu albümün sadece grup üyelerinin evlerini daha * bir hale sokup sonra MTV Cribs'de hava basmalarina neden olacak bir yapit olmadigini anliyorsunuz. Kisaca ifade etmek gerekirse, bu yeni bir 'Limp Bizkit - New Old Songs' vakasi degil. 'Reanimation'in remix albümleri tarihinde en çok satan albüm unvanini simdiden kapmasi tesadüf degil. Bu bir remix albümü ama ruhu var. Projenin basindaki Mike Shinoda'nin ve onun görev verdigi insanlarin, sarkilari yeniden biçimlendirirken çok titiz davrandiklari belli oluyor. Mesela Jonathan Davis'in Humble Brothers ile rötus attigi 'One Step Closer'in yeni yorumunu (1stp klosr) orijinalinden daha iyi olmus. Sonra Orgy'den Jay Gordon'un kotardigi 'Points Of Authority' yorumu (Pts.of athrty) ve Taproot'tan Stephen Richards'in kurcaladigi 'Pushing Me Away' yorumu (P5shing Me A*wy) hemen dikkat çekecek kadar sira disi olan remiksler. Alti çizilmesi gereken bir diger önemli nokta da, albümün bir remix çalismasi olmasi yüzünden, Linkin Park'in rock tavrinin kayboldugunu düsünenlerin yaniliyor olacaklari. Gitar temelli sarkilarin çogunda gitar es geçilmemis ve insani kafa sallamaya yönelten Linkin Park sound'u korunmus. Albümün bir özelligi de yeni parçalarin ve sadece Japon baskilarinda bulunan sarkilari (My Dsmbr, H! Vltg3, X-ecutioner Style…Wink barindirmasi. Gerçi bunlar bildigimiz Linkin Park türküleri gibi degil ama her biri 'parkin müdavimleri' için hazine degerinde. Bence 'Reanimation', merakla beklenen yeni Linkin Park albümü öncesinde hayranlari fazlasiyla oyalayacak, melez teorinin yeniden ispatlandigi, remix albümler söz konusu oldugunda 'basyapit' sayilabilecek bir uzun çalar. Albüm hakkinda tek sikayetim, sarki isimlerinin degistirilmis olmasi. Buna gerek yokmus çünkü...

dogu

07-24-2008 11:55 PM
Bu kullanıcıya özel mesaj gönder Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
psychosomatic
Kurbaga Hastasi !!

Grup: Çaylak Üye
Katýlým :Jul 2008

RE: Kalite Kontrol - Blue Jean

Kaynak: http://forum.lpturkiye.com/showthread.php?tid=10371
Albümü dinlerken düet yapilan kisilerin kimligini merak etmistim ki burada buldugum için çok mutluyum.

yazida geçen ' Insani kafa sallamaya yönelten Linkin Park Sound'u korunmus ' cümlesine kesinnlikle katiliyoruim.Ayri bir hava var.Belki sevmeyenleriniz vardir.Alismadiklarindandir diye düsünüyorum çünkü kaçirilmayacak bir albümdür bana göre.

Sarkilarin adlarinin degistirilmesine çok sinir oldum ve bu hareketin üzerine sarkilarin üzerine orjinal isimlerini yazarak yanlarina parantez açip Reanimation Remix yazdim.Hem böylece Ingilizce'yi de korumus oldum.Bu konuda saplantiliyim.

Sunu da eklemeliyim ki bazi sarkilarin bazi sözleri degistirilmis.Örnegin; Pushing Me Away'de baslangiç söyle :

When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me..

Bunlar sarkiyi kendi kendime söylerken duraklamama neden oldu ama çok hos ve uyumlu..

Should I have a taste of this Run across your lips And start all over again ? **
02-11-2009 03:09 PM
Bu kullanıcıya özel mesaj gönder Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Mesaj önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu konuya abone ol |

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5